Puppets ‘Wildwoud’

In de performance Wildwoud lopen een beer, een grote vogel en een vos in het wild tussen het publiek. Poppenspelers brengen het leven in deze beesten. De totale performance kan op twee verschillende manieren worden neergezet (of een combinatie van de twee):

Doorgaande interactieve performance tussen het publiek
De beesten lopen los over het terrein en zoeken de interactie op met elkaar en met het publiek. De beer stampt achter de dappere kinderen aan en de vos kruipt bij iemand op schoot. Het publiek kan ze uitdagen door bijvoorbeeld een muis voor hun gezicht te bungelen of ze te voeren.

Verhalende performance ‘Vrienden voor Vos’
Hierin wordt er een verhaal verteld door de vos. Tijdens het verhaal bewegen de beesten zich door het publiek en spelen elementen uit in de verhaallijn.

Het verhaal 
Vos kan heeeel hard rennen, heel veel praten en hij houdt ontzettend van knuffelen. Zijn beste vriend is Vogel. Samen beleven zij de wildste avonturen. Maar als de herfst aanbreekt moet vogel naar het Zuiden, lekker warm, op naar de zon. En vos moet eigenlijk in winterslaap, maar dat wil hij niet, daar heeft hij nog veel te veel energie voor. Dus hij gaat op zoek naar een vriendje voor deze winter. Langs vlinders, de chagerijnige beer en een gigantische aap, maar niemand kan aan Vogel tippen. En gelukkig denkt vogel er ook zo over. Met een grote sjaal om en een dikke muts op komt hij terug voor de winter is aangebroken, klaar voor nieuwe avonturen.

Een verhaal voor kinderen van 3-7 jaar
Lengte 20 minuten (bv 3x per dag gespeeld)
Ongeveer 25 bezoekers per voorstelling

De performance werd eerder opgevoerd op Schouwburgplein voor 24 uur cultuur, waar de beesten een nieuwe biotoop hadden gevonden tussen de hoge gebouwen van de stad Rotterdam.
De poppen zijn gemaakt door Matrijs van Merg en Charlotte van Otterloo.
Foto’s en film door Ruben Hamelink. Hieronder een video van de beesten in beweging.