Charlotte van Otterloo is een breed georiƫnteerd maker. Ze verweeft in haar werk verschillende disciplines met elkaar. Van illustraties en animaties tot installaties en exposities. De rode draad is de parallelle fantasiewereld waarin zij je meeneemt, een wereld die zowel jong als oud aanspreekt.

Zo reist zij o.a. rond met de installatie de Dromoscopen (www.dromoscopen.nl). In deze drie grote geometrische vormen op hoge poten steekt de bezoeker van onder het hoofd in de installatie. Hier begeef je je in een tot in de puntjes uitgewerkte diorama gemaakt met maquettetechnieken, beeld, licht, geur en geluid. Deze installatie reist sinds 2016 langs verschillende festivals als Oerol, Cinekid en Duizel in het Park.

Een greep uit haar opdrachtgevers zijn o.a.: Sesamstraat, Lemming Film, Centrale Bibliotheek Rotterdam/Lemniscaat Uitgeverij, Bureau Binnenstad (Gemeente Rotterdam), Stichting de Loodsen, Invito schoenenwinkels, Artsen zonder Grenzen (Lege Fles producties), Now&Wow, Rembrandtmuseum (Pomuse), Maritiem Museum Rotterdam en Verzetmusem Junior.